Kär som aldrig förr. 

Om jag själv ska sätta ett romansbetyg på mig själv så blir det med dagens betygsystem ett starkt F. Jag kan faktiskt inte minnas när jag senast gav Maria en blomma, ett smycke eller något annat för att visa min kärlek till denna fantastiska kvinna. Om nu det är ett relevant sätt att mäta romantik. 

Jag och Maria är nog lite lika när det kommer till att ge varandra presenter. Vi är inte så noga med det. Vi vet att det är vi, tillsammans, i nöd och lust. Vår kärlek vattnas och växer genom små enkla vardagshandlingar som förenklar livet i stort. Jag kan slänga in en maskin tvätt, rensa trädgårdsplattor från ogräs, dra över golven med dammsugaren mm. Smågrejer egentligen men det underlättar för Maria och hon är evigt tacksam om hon slipper göra dessa sysslor. 

Maria kan ibland ringa när jag är på väg hem från jobbet. Hon frågar om jag möjligtvis kan hämta upp henne eftersom hon passade på att storhandla efter jobbet. Woohoo! Det innebär att vi får mer kvalitetstid tillsammans. Det betyder otroligt mycket för mig. 

Vår relation är alltså inte uppbyggd på att ge varandra gåvor. Vi ger av varandra istället. Det passar oss och om jag pratar för mig själv, vi är lyckligare än någonsin. 

Idag tar jag ett kliv utanför boxen. En liten present inhandlades till min själsfrände. En sak jag vet att hon vill ha. Inget speciellt. Bara en lite sak för att visa min uppskattning på att hon finns i mitt liv. 

Maria. Jag älskar dig. 

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

4 reaktioner till “Kär som aldrig förr. ”

  1. Du gör precis rätt, att dela vardagssysslorna är bästa sättet att kitta ihop sig och det enklaste, dessutom.
    Jag blir lycklig när mannen städat hela huset innan jag kommer hem. Att han inte hör att tvättmaskinen är klar och hystar in kläderna i tumlaren gör inte så mycket då, liksom 😉
    Presenter i all ära, men vi lägger hellre pengarna på god mat och lite vin och umgås, än att köpa saker till varann. Julklappar blir det bara när det står hans namn på grejen. Den som är kul eller lite nördig. Och vice versa.
    Gott så!
    Keep up the good work!

  2. Så rätt du har och så fint du uttryckte det. Vi köper inte heller presenter men vi älskar varandra väldigt mycket och vi är båda livsnjutare 🙂 Jag behöver nog inte skriva att ni ska vara rädd om varandra för det känns som en onödig uppmaning.

En blogg är ingenting utan sina läsare! Kommentera gärna!