Ingemar Bergman, en delikatess?

Jag har funderat på det där med recensioner av olika slag. Film, tv-serier, mat mm. Jag kan med handen på hjärtat säga att de flesta ”förståsigpåare” har fel. Enligt mig iallafall. Det spelar ingen roll vilken utbildning du har eller hur högt du är skolad. Smaken är likt förbannat som baken. Delad. En film som blir dissad i pressen kan lika gärna falla mig i smaken. Har verkligen Bergman gjort en bra film? Allvarligt!

Delikatesser är ju också lite spännande. Bara för att något är dyrt och populärt så behöver det inte betyda att det är gott. Jag tar hellre en hemmagjord hamburgare än en skaldjursplatå alla dagar i veckan. Men det är ju bara vad jag tycker. Och det finns inte en enda mästerkock som kan ändra på det. 

En slutsats av detta är att de som skriver recensioner har det mest meningslösa yrket av alla. Det är ju bara deras egna privata uppfattning och de har ju oftast fel. Enligt mig. 

Den enda som kan bedöma en film eller vad som helst är ju betraktaren. Allt annat är ju helt ointressant. Eller? 

Jaja. 

Jag tänker fortsätta att tokhylla Rambo, Judge Dredd, hamburgare och en påse Polly. Det är riktiga delikatesser. För mig. 

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

En kommentar till “Ingemar Bergman, en delikatess?”

  1. Ja, jag skiter fullständigt i om folk påstår att någon eller något är bättre eller sämre än något annat förrän jag skaffat mig en uppfattning om de själv. Matfreak som jag är, tänk så mycket gott jag hade missat om jag lyssnat på andra som inte vågar smaka ens. ”Finlitteratur” och konst som man ”måste” tycka om för att någon säger att det är bra, men är urdåligt i min smak går bara bort. Hemlagat är nästan alltid bättre än på vilken restaurang som helst. Oavsett om det är hamburgare, fiskgratäng eller en köttbit. Ugh!

En blogg är ingenting utan sina läsare! Kommentera gärna!