Insomningskurva. 

Ni vet den där känslan när ni har sträckt ut er under täcket, puffat upp kuddarna mot sängaveln och hittat rätt position för huvudet. Ni kan slappna av och skallen rullar varken åt höger eller vänster. Ni har intagit den perfekta ställningen för att ……….?

Ja vad tusan ska ni göra nu?

Läsa en bok? Kanske pilla på mobilen? Spela Hay Day, kolla Netflix, skrolla flöden på sociala medier eller läsa nyheter om Sveriges bästa hockeylag?

Jag ligger i den positionen nu. Beslutsångest. Jag försöker hinna med allting. Och jag har inte så lång tid på mig. Det kommer att sluta precis som vanligt. Det finns tre alternativ. 

  1. Jag somnar och vaknar med ett ryck när telefonen dimper ner i ansiktet och nästan slår av mig näsan. 
  2. Mina händer somnar före mig och jag tappar telefonen i ansiktet som nästan slår av mig näsan. 
  3. Av rädsla för att somna eller att mina händer somnar, så att jag tappar telefonen i ansiktet och den nästan slår av mig näsan, faktiskt lägger ifrån mig telefonen, släcker och somnar säkert. 

Detta brukar inträffa inom 30 minuter. Jag är alltså inte svårsomnad. Tvärtom. Min insomningskurva börjar sen eftermiddag. Å andra sidan studsar jag upp som en möbelfjäder på morgonen. 

Nä nu börjar händerna domna! Jag hoppar direkt till 3:an!

God natt!

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

En blogg är ingenting utan sina läsare! Kommentera gärna!