Ett gott nytt grillår!

Då tillhör det som en gång var, det förflutna. Det gamla sveps bort och förpassas till minnenas plats, långt bak i hjärnkontoret. Men frukta icke! Ur dimmorna stiger det nya året! Ett år som jag vet kommer bli episkt. Mycket grill. Mitt enda nyårslöfte är att grilla mer till vardags. Visst, kan ju lika gärna dra på ugnen som frugan säger men det är inte samma sak! Ni som älskar att stå ute och laga mat vet jag pratar om. Som ett första steg i detta så tjuvstartade jag lite i går, på årets sista dag. 

 

Jag (till vänster) och Niclas inspekterar fläsket.
 
   
Dagen till ära så startade jag upp min Weber. Den har fört en tynande tillvaro sedan jag fick hem Kamadon. Efter ett mycket långt och krävande övertalningssnack så fick jag tillåtelse av ”chefen” att köra större delen av nyårsmenyn ute. I webern blev det fläskfilé som jag grillade med en metod som kallas ”reversed sear”. Det innebär att du först grillar köttet indirekt, låter det vila, sedan steker på rejält för att få en fin yta. Fördelar med detta är att du får ett grymt saftigt kött och du kan skära upp och servera direkt. 
  Kamadon fick agera ugn och bevisade än en gång vilken fantastisk pjäs den är. Maria slängde ihop en potatisgratäng som bara hon kan. Även om tvivlet fanns så tystnade kritiken när hon fick se sin skapelse, gräddad i kamadon. Hennes största farhåga, att gratängen inte skulle få färg, besannades icke. 
 Med vitlöksfrästa champinjoner, fransk sallad och en klick bearnaisesås blev detta en lyckad nyårsmiddag. Gästerna höll tyst vid matbordet och det tolkar jag som ett gott betyg. 

Med detta tackar jag alla som läser min blogg och önskar er alla ett gott nytt år!

//Ade

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

En blogg är ingenting utan sina läsare! Kommentera gärna!