Semesterstress!

I dessa semesterdagar kan vi på olika sociala forum följa våra vänners och bekantas öden och äventyr. Det byggs, renoveras. Resväskor packas för att fraktas till något varmt u-land där ölen är billigare än mjölk. Barn ska tillfredsställas med lekland, strandbesök och uppblåsbara pooler.

Den ena familjen är värre än den andra i tävlan om vem som hinner med mest under de stackars få lediga sommarveckorna.

Naturligtvis får var och en välja själva vad de vill göra på sin fritid. Men jag kan ändå inte låta bli att fundera på om vissa verkligen har förstått vad semestern egentligen ska användas till.

För mig är det självklart! Vila, slappa och göra så lite ansträngande som möjligt. Det är ett helt år till nästa semester och för att klara vardagen med alla ”måsten” som det innebär så gäller det att ta vara på lediga stunder, även helger. Jag vet många som är tröttare på måndagen efter en ledig helg än fredag eftermiddag. Då är det något fel.

Stanna upp! Njut. Vila upp er! Livet är ingen tävlan!

wpid-img_20150713_214352.jpg

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

3 reaktioner till “Semesterstress!”

  1. Klokt!
    En eller annan utflykt kunde behövas för barnens skull, men inte så mycket mer. Stranden funkar rätt länge om vädret är vackert, men man kan ha det mysigt i kojan i köket, med chokladbollar som matsäck. Tecknade filmer är underskattade av många vuxna.
    Vila och återhämtning önskar jag dig!

      1. Ta det bara lugt ! Ha det så enkeltsom möjligt. I verkligheten så är det bara hälsan för alla som spelar stor roll. Du får inte göra något om du saknar det. Eller hur ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.