Lingonvecka med fel fokus.

Idag den 28 maj uppmärksammas menstruation med en alldeles egen dag. Kvinnor står i fokus och än en gång får vi män stå i skuggornas dal.

”Syftet med dagen är att bryta tystnaden kring mens och de utmaningar den ofta medför för flickor och kvinnor världen över.”

Japp. Citatet ovan beskriver meningen med denna dag. Och det är väl bra. Allt som gör det bättre för människor att leva i denna värld är positivt.

Men……

Det finns ju även män på denna jord. Män som har valt att leva med kvinnor. Dessa glöms bort i den allmänna debatten. Dessa hjältar som står med kepsen i näven och låter sig hunsas av hemska PMS-monster. Jag vet att det månatliga kriget är olika för olika män så jag kan bara tala för mig själv.

Under ca tre dagar i månaden utkämpar jag min strid. Med åren har min PMS-radar utvecklats till näst intill perfektion. Jag vet mycket väl när anfallet kommer. Men eftersom det är ett krig som ingen man kan vinna så kastar jag in handduken direkt och lägger mig platt. Jag utkämpar slaget som en riktig helylletoffla. För husfridens skull.

Det är fascinerande hur en så vänlig och älskvärd kvinna, som min sambo faktiskt är, kan förvandlas över en natt. Jag vill inte gå in på detaljer men säg så här: En stående tredagarsbokning på det lokala hotellet varje månad är något som borde vara subventionerat av staten.

När jag har ridit ut striden och sambon återgått från det som mest kan liknas vid en uppretad alligator till sitt normala jag drar jag en lättnadens suck. Phu! JAG LEVER!

MHMDay

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.