"Borta bra men hemma bäst"

Då var ordningen återställd. Äntligen!
Fixade in Ubuntu på min MacBook Pro. Man saknar inte kon förrän båset är tomt!

Jag kom aldrig riktigt överens med OS X. Kanske gav jag det aldrig riktigt den chans det förtjänade.
Men efter över ett år med Mac och med tanke på hur mycket jag gillar att sitta med datorn så är det skrämmande långa perioder denna fina pjäs har fått ligga orörd inne på kontoret. Lite som en taskig kompis.
Nu har den fått ett nytt liv med Ubuntu och hela skärmen ler åt mig!

I morgon är det en ny dag med nya möjligheter.

#adesworld   #ubuntu   #macbook   #blogg100  

Post imported by Google+Blog for WordPress.

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

17 reaktioner till “"Borta bra men hemma bäst"”

 1. Vad är det som är så bra med Linux? jag har provat det några gånger och tycker det bara varit krångligt att installera program o sånt, fast nu är det några år sen jag testade antar att utvecklingen sprungit iväg även inom Linuxsfären.

 2. Här något att testa då:
  Chromixium combines the elegant simplicity of the Chromebook with the flexibility and stability of Ubuntu’s Long Term Support release. Chromixium puts the web front and center of the user experience. Web and Chrome apps work straight out of the browser to connect you to all your personal, work and education networks
  http://chromixium.org/

 3. Det mesta man kan behöva installera i de flesta linux-distrubutioner finns i programhanteraren i Ubuntu-baserade distros finns det dessutom ett par bra grafiska skal som fixar installation.
  Själv använder jag oftast synaptic i ubuntu/Mint

 4. +Lars-Ove Törnebohm Gör inte misstaget att använda en gammal-gammal dator för dig test. Självklart fungerar ju linux bättre på bra hårdvara, så ska du göra en rättvis bedömning ska du ju köra det på hårdvara som skulle klara aktuella windows operativ.

 5. För den vanliga användaren som inte bryr sig särskilt mycket om OS så är de grafiska verktygen som finns i Debian/Ubuntu oftast fullt tillräckliga. Själv ägnar jag väldigt lite tid till OS, det som är viktigt är att jag kan göra de saker jag använder datorn till.
  Har ägnat en del tid på sistone åt att försöka förstå meningen med att jobba i terminalen, men har inte funnit särskilt mycket nytta med det i daglig användning.

 6. En kollega kör Ubuntu på sin MBP och är nöjd. Misstänker att den inte funkar så smidigt om man har diskret grafik, som jag har på min och sen är jag rätt bränd av ubuntu på pc laptop (x slutar funka ibland, kernel headers uppdateras inte = inget X) Dessutom så kör jag inte så mycket OS X program..

 7. Ftp minns jag inte när jag använde senast 🙂
  Använder mest webbläsare, kdenlive, gimp, libreoffice och kodi och andra liknande program och det verkar vara vad de flesta jag installerat linux till gör på sina datorer. Men de är glada att de slipper virus och liknande 🙂

 8. En sak jag gillar framför Windows är hur mycket snabbare Ubuntu är på att starta. På min dator kan jag börja använda datorn så snart jag ser skrivbordet. När dual bootar till Windows kan det ta minuten från att jag ser skrivbordet tills jag faktiskt kan göra något med det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.