Kort men intensiv danskurs!

Idag har min lilla prinsessa beslutat att lägga dansskorna på hyllan. I snart en termin har hon lekt, hoppat och aktiverats på Medborgarskolans måndagskurs för knattar.

Att detta avhopp kommer nu när terminen snart är slut kom lite som en överraskning.
Vi har inte fått några som helst indikationer på att detta var i antågande.
Kanske har det med den kommande uppvisningen att göra.
Jag vet att dottern är väldigt blyg i sådana sammanhang.
Att luska och lirka för att få fram en anledning till avhoppet hjälpte föga.

Min första tanke var att, -Nää du lilla stumpan! Jag har betalat och du går kvar terminen ut.
Men i nästa sekund tänkte jag:  -Va tusan!
Jag får ju inte tillbaka några pengar ändå och varför ska jag tvinga henne till att göra något som hon inte vill? Då betalar jag ju för att hon ska få en olustig känsla i magen. Det vill jag inte vara med om!

Ponera att jag köper henne ett par skor på rea. Dessa skor är det ingen ångerrätt på och kan således inte returneras. När hon, glad i hågen, drar på sig skorna visar det sig att dessa är alldeles för små. Med risk för att få nageltrång, vanskapta fötter och annat så tvingar jag henne nu att bära denna fotbeklädnad bara för att jag har betalat.
Som ni förstår är det orimligt.

Men den lilla tösen har redan planer. Simning. Hon vill börja simma! Och det är väl klart att hon ska få testa det.

image

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

3 reaktioner till “Kort men intensiv danskurs!”

  1. Men går det inte att få fortsätta utan att behöva delta i uppvisningen? Den som verkligen känner sig obekväm borde få slippa.

    1. Det är klart att uppvisningen är frivillig. Men känslan av att inte våga när alla andra pratar om hur kul det ska bli är ganska jobbig.
      Men vi vet ju inte om detta är anledningen.

  2. Vi pratade lite nu på morgonen om dansen. Jag sa att hon absolut inte behöver vara med på uppvisningen om hon inte vill. Och att hon får tänka på saken lite. Förklarade att det kostade pengar att få vara med i dansen och att vi har betalat för hela terminen. Nu har hon ju iofs varit med 10 gånger av 15, så det är ganska bra jobbat ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.