”Jag vill tacka Gud”?

God morgon!

Tänkte fråga om jag kunde undra en sak?

Varför tackar troende idrottsmän och kvinnor alltid deras gud i första hand i händelse av framgång?
Inte sig själva som har slitit åtskilliga timmar, dagar, veckor och år i olika hallar, gym och banor. Det är ju ingen annan som har kämpat i deras ställe.

När det inte går som planerat, vid en eventuell förlust, står de samma och lägger skulden på sig själva.

Varför är det så?

Tar inte deras gud ansvar även när det svider?

För mig låter detta som ett sorts förtryck för att ”hålla nere” den lilla människan.

”Du ska inte tro att du är något”.

Japp. Det var mina morgonfunderingar.

Vad tror/tycker ni?

image

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

4 reaktioner till “”Jag vill tacka Gud”?”

  1. Just därför jag tycker religion är så meningslöst. Folk fattar verkligen inte att det är ens egna handlingar som bidrar till konsekvenser… Galet! Jag hoppas jag lever länge nog och får se en värld där religion försvinner mer och mer till den till sist blir totalt onödig. fast det lär väl aldrig hända…

  2. Är som sagt troende, men frågan är svår. Om jag är duktig på något, är det för att jag lärt mig det och förmodligen läggning för det. Om jag överlever efter att ha varit nära att dö, tackar jag Gud. Nu är det så pass bra här i livet att det inte finns en religion, utan flera. I vilken lära tackar de Gud? I min bibel står det att Gud har lämnat Jorden till människan att handskas själv med den. Gud lägger sig inte i, i vad vi gör. Så tycker vi det är okej med krig, svält och miljöförstöring, så får vi ha det.
    Ungefär = Du måste själv bestämma hur du vill leva ditt liv och vill du ha en bättre värld får du kämpa för det. Ingen annan gör det åt dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.