Tyvärr Nexus 5.

Du har varit en väldigt kär och trogen vän. Bland mina vänner så har jag varit din främsta förkämpe och förespråkare. Just nu är du, tyvärr väldigt nära att hamna i en mörk byrålåda för att agera reservtelefon.
Allt som oftast börjar du att tappa ”greppet”.
Chrome med flera appar stänger av sig. Efter trycket på ”hem”-knappen dröjer du dig kvar i tomhetens ingenting och visar apparna först efter någon sekund. Det dröjer såpass länge att jag med mina fumliga ”snickarhänder” hinner ta en skärmdump. Din forna snabbhet är som bortblåst och liknar nu mest en gammal HTC Wildfire utan S.
Jag vet. Jag har en sådan. Den ligger i en mörk byrålåda.

Trots alla försök med återställning, rensning av cache och ominstallation så orkar du inte mer än ett par dagar innan du trillar ner i avgrunden igen.
Tyvärr. Jag har aldrig haft en bättre telefon än dig.

Är det någon uppdatering på gång eller är Android ostabilt i grunden?
Det återstår att se.

Puss……..

wpid-screenshot_2015-03-15-19-50-32.png

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

10 reaktioner till “Tyvärr Nexus 5.”

 1. Ja, det där är ju den klassiska lollipopbuggen som bara verkat ha nästlat in sig hos Nexus 5. Jag håller med dig. Jag har den också och det är den bästa telefonen jag har haft, men den här buggen är grymt irriterande, så det lär förmodligen inte dröja många månader innan man faktiskt skaffar sig en annan telefon. Trist bara att Nexus 6 är så jävla stor och dyr, annars hade man ju lätt tagit en sån. Vi får hoppas att det kommer en awesome lagom pris telefon från Google snart, och att tills dess så hoppas jag att N-femman håller i sig. 5.1 uppdateringen är ju på G och den ska ha fixat det här problemet, men i värsta fall tar det ett bra tag innan vi i Sverige har fått den.

  1. Man vill ju att det ska fungera. Som du säger, det är väldigt irriterande.
   Jag har börjat snegla på Iphone igen. Hade ju den i flera år innan Nexus.
   Men vi får se.
   Och tack för kommentaren! 🙂

   1. Iphone skulle jag aldrig skaffa igen, även om min hjärna ibland vill övertala mig om det, men jag är Nexus människa till 100%.

 2. Jag har också upplevt att den tappar stinget efter ett par dagar, men på min räcker det med omstart och nyladdat batteri för att reboot ska undvikas i 4-5dgr igen. Det började efter 5.0.1 för mig. Kanske är det något som blir finare med 5.1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.