Framtid Sverige del 3. Lukas

Leffe trycker försiktigt sin hand över den förskräckta pojkens mun. Samtidigt för han upp sitt lediga pekfinger till sin mun och visar att de ska vara alldeles tysta. Tunga steg från svarta militärkängor trampar runt deras gömställe på bara några meters håll. Order skriks ilsket ut till den uppretade mobben och Leffe hör hur vapen osäkras. Leffe tittar på Lukas. Det unga pojken stirrar tillbaka med rödgråtna ögon. Skräcken lyser djupt i hans mörka ögon. Pojken har nyss bevittnat gripandet på hela sin familj. Mamma, Pappa och lillasyster.

Det började som en helt vanlig dag. Leffe och Riddah gick tillsammans för att öppna Pizzerian. De hade fått vara ifred från trakasserier ett längre tag så rädslan för Enad Fronts terror trängdes undan allt längre bak i medvetandet. På eftermiddagen kom Riddahs fru Samira med deras två barn Nour och Lukas. Skolan var över för idag och efter arbetsdagens slut på äldreboendet Eken hämtade Samira barnen på fritids. Lukas som fyllt 13 gick bakom disken och tog fram en degklump. Med van hand knådade han ut den till en nästan perfekt pizzabotten. Att ha hjälpt sin pappa på lov och lediga stunder har gjort honom till en duktig pizzabagare. Han frågade lilla Nour om hon ville ha det vanliga på. Nour nickade och tittade på när Lukas tog sleven med tomatsås och bredde ut den.

-Ända ut i kanterna ska det vara fnittrade Nour.

Lukas log när han böjde sig ner för att ta en näve ost. Han älskade sin syster.

-Pappa! Osten är slut!

-Det fixar jag svarade Leffe. Häng med mig Lukas, så går vi och fyller på ostbacken.

I en liten hall bakom köket finns en dörr till ett litet rum som Riddah har ställt in flera kylskåp. Där förvaras alla färskvaror. Leffe hade kvällen innan redan rivit ost så det var bara att diska ur den tomma backen och hämta en ny. Precis när Leffe stängde kylskåpsdörren brakade helvetet lös ute i pizzerian.

Ett helt gäng från Enad front stormade in och ställde sig strategiskt och vaktade eventuella flyktvägar. Leffe och Lukas dröjde sig kvar i det lilla förrådet. De lyssnade intensivt på rösterna utifrån.

-Vi är här för att gripa er! Ni ska ställas inför rätta och sona era brott! Det är bäst för er att ni lyder utan att göra motstånd!

Leffe har smugit fram och ser Riddah stå bakom disken.

-Är det någon mer här? Var är pojken och förrädaren? gapade ledaren.

I ögonvrån ser Riddah Leffe och vinkar försiktigt bort honom med handen.

-Ljuger du så ska du få se på faan jävla svarting!

Leffe drar sig tillbaka in i förrådet. Lukas står som förstelnad. Med en växande panik i bröstet letar Leffe febrilt efter någon lösning. Han ser ner i golvet. Kulverten! Ja för faan. Försiktigt öppnar han den tunga metalluckan. Det finns precis plats för han och pojken.

Samtidigt som luckan går igen och lämnar endast en liten springa med ljus hör Leffe ledaren skrika: -Riv upp detta jävla ställe och släng in fångarna i bussen!

Lukas hör sin mamma skrika. Hon slutar tvärt när gevärskolven träffar hennes bakhuvud. När bildörren stängs hörs heller inte Nours panikslagna skrik.

Det ska dröja nästan 15 år innan Lukas träffar sin lillasyster igen.

Fortsättning följer………

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

4 reaktioner till “Framtid Sverige del 3. Lukas”

  1. Mors..Tackar,,jag har kört dagens fakta sedan 2009 tror jag,tänkte lägga ner det för några år sen,men fick då på ”Moppo” av mina bloggvänner,så den spalten får vara kvar..Ja 18 Juli kommer så småningom..Haé Kram.

  2. Johaug var ju grym,men Kalla gjorde ett bra lopp,Bleckur överraskade mest tycker jag,Björgen kom bort helt..Grattis Kalla till första VM medaljen individuellt.Nu laddar vi om till herrarnas lopp.Haé Bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.