Förd bakom ljuset?

Varje dag matas vi med nyheter. Terror, dödsskjutningar, våldtäkter, främlingsfientlighet mm. Det tar aldrig slut. Snarare så eskalerar våldet i världen och i vår närhet. Jag har en öppen syn på det mesta och stör mig inte på t.ex invandringen. Jag tycker att vi lever i ett rikt land och kan gott och väl hjälpa de som lever under fruktansvärda förhållanden i sina sönderbombade hemländer.

Det som jag funderar på nu är om vi på något sätt är förda bakom ljuset. Undanhåller maktens elit fakta om saker. Vill de inte att ”svensson” ska veta sanningen? Vad är sanningen? Jag hör alltid två ” läger” som kastar paj på varandra. Det trollas med siffror hit och dit. Vem ska jag tro på?

Är det så att SD har rätt i sin politik och de andra i maktens korridorer kastar skit bara för att rädda sina egna skinn? Jag gillar inte mina egna tankar.

Något som gav upphov till mina funderingar denna kväll är svenskarna som sitter anhållna i Finland för en gruppvåldtäkt (länk). Det har visat sig att dessa så kallade svenskar är somaliska medborgare (länk). Är detta sant? Inte för att det spelar någon större roll för det är ett lika äckligt brott oavsett vem som gör det men att säga att det är svenskar är ju en lögn. Undanhåller media fakta? Är media kuvat av högre makter för att hålla fotfolket i schack?

Är tiggare organiserade? En polis säger japp, många är det (länk).

Jag önskar mig inget hellre än ett öppet samhälle som ger spännande möten med andra kulturer. Tyvärr så är min syn på framtiden ganska mörk. Och det gäller inte bara Sveriges framtid. Världen kommer att förändras. Gränser kommer att stängas. Krig kommer att utkämpas.

Med vänlig hälsning, Tvivlaren

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

En kommentar till “Förd bakom ljuset?”

 1. För inte allt för länge sedan ville en av våra regeringar förbjuda tiggeri i Sverige ( det var på den tiden när det var många från Peru som spelade musik ). Problemet var att de störde ordningen. Vid den tidpunkten kom det många kommentarer om att de var organiserade och inte alls svalt.

  När det gäller flyktingar så är det hur det går till med flyktingförläggningarna. Innan valet sa Migrationsverket att de ville kunna neka privata aktörer att få ta emot flyktingar, då det är en del kommuner som redan har tagit emot fler än de klarar av. Enligt lag är de förbjudna att göra det.

  Till viss del har SD rätt när det gäller begångna brott.

  Vad jag tror är att de som varit i krig har en lägre ribba att begå våldtäkt, men det är ren gissning.
  Vad det gäller personrån så är det mest nytillkomna som begår och drabbas.

  Tror inte att media tiger för att någon begärt att de ska hålla tyst om vilka det är som begått brottet. De är nog mer rädda för oss / allmänheten, att vi tror att de är rasister.

  Själva misshandelsbrotten har minskat sedan 1990. Det är fortfarande flest infödda Svenskar som misshandlar kvinnor till döds.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.