Framtid Sverige del 2 Riddah

Riddah

Leffe vaknar med ett ryck. Det knackar på dörren. Hårda knackningar som alltmer övergår till bankningar.

-Vem i helvete är det? skriker Leffe. Genom bultandet hör Leffe en förtvivlad röst.

-Det är jag! Riddah! Dom jävlarna har slagit sönder hela pizzerian!

Drygt ett år efter valet fick Leffe jobb. En praktikplats på kvarterets pizzeria. Han blir inte miljonär men han har iallafall något att göra på dagarna. Det är två år sedan. Han började med att få göra sallad, diska och gå till mataffären för att göra lite inköp. Leffe arbetade på bra och fick så småningom göra deg och nu kan han även baka pizzorna själv. Riddah är shysst och sticker till lite extra pengar ibland. Leffe trivs jävligt bra med livet.

Riddah och Leffe springer ner till pizzerian. Alla rutor är krossade. Möbler, inredning, trasiga tallrikar. Allt ligger sönderslaget. Det ser ut som en krigszon. Riddah sätter sig med huvudet i knät. Han gråter. Hans livsverk är raserat. Efter sin flykt från krigets Syrien för 25 år sedan har han kämpat. Kämpat för att ge sina barn och sin fru ett tryggt liv. Den tryggheten försvann för tre år sedan.

Samhället förändrades efter valet. Sveriges gränser stängdes. Endast en liten kvot av unga, manliga och arbetsföra flyktingar tillåts att komma in i landet. Kritiken från omvärlden är massiv. Det har införts ekonomiska sanktioner. Sverige har svårt att importera och exportera varor. Industrier som gick dåligt för 10 år sedan finns inte längre. Hela områden som förr vimlade av liv ligger nu helt öde. Det är en nedåtgående spiral.

Regeringspartiet Enad Front med Klas Karlsson i spetsen skyllde lågkonjunkturen på invandringen i början. Nu har inte Sverige någon invandring att tala om så fokus har lagts om. Partiet vill ge “riktiga” svenskar jobb på invandrade svenskars bekostnad. Det stiftas hårda lagar som gör att människor kan utvisas för allra minsta struntsak. Det kan liknas vid häxprocesserna på 1600-talet.

Riddah börjar plocka i bråten. Leffe står handfallen och tittar på eländet. Tankarna far i hans huvud. Han tänker på Saliba. Bilhandlaren som hittades död i en utbrunnen Escort.

Saliba fick sin bilhall sönderslagen två gånger. Varje gång byggde han upp den igen. När ungdomsgänget från Enad Fronts ungdomssektion kom en tredje gång var Saliba kvar i bilhallen. Han hade gjort motstånd och skadat två stycken killar ganska svårt. Han fick betala med sitt liv.

Leffe står nu och ser på Riddah som med ett hopplöst ansiktsuttryck försöker bringa lite ordning i sin pizzeria.

-Är detta början på slutet för Riddah? tänker Leffe.

Jävla svin!

 

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

2 reaktioner till “Framtid Sverige del 2 Riddah”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.