Skyldig!

Japp. Det är bara att konstatera. 
Jag är skyldig. 
Lillsnigel har haft sitt kalas på ett lokalt "Lek & busland". Mest för enkelhetens skull. 
Det är lättare att släppa lös "minifolket" i en lokal som är byggd för ändamålet. Tanken på att stänga in 10-15 st vilt skrikande ungar, höga på lösgodis och söta drycker av bubblig karaktär, i vår lilla trea lockade inte mig och frun. Då passade leklandet bra. 

Trots sin ringa ålder har lillsnigel varit på en del tillställningar. Jag har som brukligt agerat chaufför till och från dessa bjudningar. Som de allra flesta föräldrar så tycker jag mig känna min avkomma ganska så bra. Jag kan få en aning om hur kalaset har varit genom att se på vilket humör hon är på när det är dags för avhämtning. Inte direkt. Efter 5-10 minuter, när alla bitar faller på plats och lillsnigel har fått samla alla tankar och intryck, kommer den rätta känslan fram. Det klart bästa kalaset hon har varit på enligt mig var i skolans gympasal. 

Smarta föräldrar som fixade det där. Dra fram alla redskap för en seriös omgång av “skeppsbrott” och en fyrkant av bänkar i mitten för lite lugn och ro medans kidsen tuggar i sig varm korv och lite dricka. Sedan fullt ös igen. Ett alldeles eget lekland! Bästa kalaset ever!

Om mindre än en månad fyller lillsnigel 7 år. Vi har inte bestämt oss än hur detta ska firas.
Men det blir inget avancerat i stil med ponnys och sådant. Aldrig!
Vad som händer återstår att se!

Puss!

#adesworld   #pappa   #förälder  

Släpp era kalasgalna egon för barnens skull
Det finns en miljon prima skäl till att ­inte skaffa barn men just för tillfället är det jag känner starkast för följande: barn fyller år.

Post imported by Google+Blog for WordPress.

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

9 reaktioner till “Skyldig!”

 1. Det där är lite tokigt faktiskt.
  Vet att sonen blev bjuden på lazerdom kalas. Det var 15 barn och det kostade 225 kr per barn… Aldrig att jag hade gjort detta.

  Iår ska sonen få gå på bio med ett par kompisar. Min ekonomi tillåter inte flera tusenlappar för ett kalas. Men sonen är lika nöjd för det 🙂

 2. Vi körde lekland sist, mest för att vi inte hann och som du skriver, enkelt att släppa lös gänget medan man kan fika i lugn och ro 🙂

  Vi styrde gympasal en gång, gratis lån på fritidsgården på området. Men det var lite väl pyssligt.

  Det där med presenter känner jag inte igen, det är väldigt soft tänkt bland de barn som bjuder vår stora och vice versa.

  Två andra föräldrar med flera barn har också valt leklandet, jag tycker det är perfekt, men visst, det kostar ju en slant.

 3. Det är ju helt okej om man väljer annat ställe av praktiska skäl?

  Det är när det börjar bli prestige mellan föräldrar och SM i bästa dyraste födelsedagskalaset, då är det jävligt skevt!

 4. Ensam förälder som inte orkar rodda med 10-15 hyperaktiva barn, gånger två (stora tjejen inte varit intresserad de senaste åren). Jag är inte ett dugg pysslig eller haj på något som har med partaj att göra.
  Busfabriken funkar bra då. Japp, blir ett stort hål i plånboken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.