Det är den kränkta lille mannen vi ska vara rädda för.

Efter händelserna i Paris kommer med all säkerhet islamofobin i Sverige att öka. Främlingsfientliga sympatisörer, nazister och andra grupper gnuggar händerna. Vi kommer att få se SD trampa vidare med en allt större skara förvirrade medborgare. Detta trots att det är dom själva som står för terrorismen i Sverige. Antal terrordåd i Sverige, gjorda av islamister kan lätt räknas på en hand.

I Sverige är det den lilla kränkta mannen som står för terrorismen. Nazister och andra högerextrema grupper utför terrordåd med dödlig utgång. Moskébränder, attacker på journalister mm. Även vänstern håller på men inte i samma utsträckning men ändå betydligt mer än islamister.

Breivik i Norge. Liten vit kränkt man. Bara som ett exempel.

Det är dessa grupper vi ska vara rädda för.

Jag läste Magnus Betnérs inlägg om detta. Det kan ni läsa här.

Kände att jag var tvungen att skriva av mig lite. Puss!

 

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

En kommentar till “Det är den kränkta lille mannen vi ska vara rädda för.”

 1. https://www.europol.europa.eu/sites/default/files/publications/te-sat2011.pdf

  ”In 2010, 611 individuals were arrested for terrorism-related
  offences. An increased percentage of individuals
  linked to Islamist terrorism (47%) were arrested for the
  preparation of attacks in Member States – an indication
  that Islamist terrorists continue to undertake attack planning
  against Member States.”

  Det grips betydligt fler muslimer än högerextremister i terrorsammanhang. Och tänker man på att muslimerna rent generellt bara utgör några procent av Europas befolkning så har de en enorm överrepresentation här. Som generellt grupp är muslimerna uppenbart betydligt mer farliga än vita européer.

  Man kan också se att den statistiska vilseledningen erhålls genom att man placerar attacker med obetydligt våld i samma kategori som massdödande. De nationalistiska terrorgrupper som opererar i Europa, ETA i Spanien, IRA i Storbritannien, m.fl. genomför många dåd, oftast riktade mot offentliga byggnader, där skadorna blir små. Dessutom varnar de i allmänhet i förväg för att undvika dödsoffer.

  I den statistiken likställs alltså ett par söndersprängda fönster i Baskien med hundratals döda i Madrid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.