Bloggandets vara eller icke vara.

Jag har som många av er vet en blogg.
Vi som har en blogg har ett behov av att skriva av oss och dela med oss av allt mellan himmel och jord. Att sedan få respons av läsarna är ju liksom grädden på moset. Ett inlägg på en blogg som ingen läser eller kommenterar är grymt tråkigt för bloggaren. Jag har ca 70 läsare på varje inlägg. Nästan aldrig någon som kommenterar i bloggen. Bara någon trogen läsare som bloggar själv bemödar sig att kommentera. Det är fantastiskt roligt när det pingar till bland notiserna. Det händer dock alldeles för sällan.
Att jag har så många läsare på varje inlägg när endast 9 st följer bloggen är tack vare länkarna till övriga sociala medier. Där kommenteras det också friskt.

Varför ska man då ha en blogg?
Varför inte skriva inlägget direkt på dessa forum som jag ändå länkar min blogg till och där all action är?

Jag använder mig av ett verktyg som heter Klout.
Klout är en webbplats och mobil app som analyserar sociala medier och rangordnar sina användare enligt social påverkan på nätet via ”Klout Score”, vilket är ett värde mellan 1 och 100. Klout mäter storleken på en användares sociala nätverk och korrelerar innehåll som skapats för att mäta hur andra användare interagerar med det innehållet.
Alla som skriver något på ett socialt forum, typ Facebook, Twitter eller G+ har ett kloutscore. Det är kul att se vad man har för poäng och hur den rör sig upp och ner beroende på hur aktiv man är och vilken respons man får på inlägg.

Mitt ”Kloutscore” ökade markant när jag postade inlägg direkt i ett forum istället för att länka från bloggen. Och det är ju det jag vill! Jag vill att folk ska läsa mina inlägg. Jag vill få kommentarer. Att bara skriva för mig själv så kan jag ju lika gärna skriva ett dokument i Word.

Jag har inte bestämt mig än men det lutar åt att jag lägger bloggen i malpåse. Vi får se!

Puss!

klout

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

5 reaktioner till “Bloggandets vara eller icke vara.”

  1. Tack för att du tittade in och läste! Och ett jättetack för kommentaren.
   Jag använder mig av https://friendsplus.me för att posta vardagsinlägg till Facebook, Twitter och Linkedin från G+ som är mitt ”main” forum.
   Länkarna från min blogg vill jag ha lite kontroll över. Att kunna skriva en lockande post med blogglänken inbäddad är ett måste.
   Jag ska kolla in Hootsuit. Och tack för tipset!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.