Se men inte röra.

Alla har sett dem. Stora vita plåtskåp i grovkök och tvättstugor. Oftast är dessa reliker fyllda med allt annat än det som egentligen ska hänga där inne. Ungefär som garage och bastu.

Vi har också ett sådant här skåp. För ändamålet ej använt på minst 20 år. Varför?

Jo sedan barnsben är jag hjärntvättad. Många med mig i min generation blev hotade om vi ens närmade oss detta mystiska skåp. Vid en eventuell start av skåpet så skulle vi bli satta på fattighuset. Sälja bil och eventuellt ett småsyskon för att kunna finansiera den kommande elräkningen. Dom flesta jag pratar med om detta skåp ryggar tillbaka med skräck i blicken. Med skärrad röst säger de -Dyrt det där…………

Jag fick ett mindre bryt idag. Dessa förbannade tvättställningar, tre till antalet som står i vardagsrummet. Fyllda med kläder, lakan, handdukar mm. Ska det vara så? Jag tog mig mod och öppnade skåpet i badrummet. Tvättmedel, kattsand och……………skräp.

Jag hämtade en sopsäck. Organiserade om lite i skåpet under handfatet. 10 minuter senare var torkskåpet skinande rent.

Nu googlade jag på ”torkskåp”. Efter lite läsning så blev jag medveten om att jag har levt i en lögn. Torkskåpet är ju smått fantastiskt. Speciellt dyrt är det ju inte heller att få tvätten torr på en timma. Nu är ju inte vårt skåp av senaste modell men låt oss säga att vi kör det en timma om dagen i ett helt år så kommer ju kostnaden inte upp i mer än ca 500:- om året. Högt räknat. Är det dyrt? Det tycker inte jag. Jag har övertalat min skeptiska sambo som är uppfostrad på samma sätt som jag och efter ett par maskiner som nu är torra och inlagda i garderoberna är vi överens. Det är en lyx vi unnar oss för att slippa ett belägrat vardagsrum.

När renoveringen kommer till badrummet så kommer vi att köpa ett nytt, modernt torkskåp. Torktumlare som jag annars varit helt fast besluten om att ha kommer inte in i lägenheten. Fördelarna med ett torkskåp väger över. Mindre slitage på kläder, skrynklar inte, tystare, det får plats mer tvätt och det drar mindre el. Listan kan göras lång.

Jag kommer att somna gott ikväll. Det föreligger ingen risk att göra en ”Papphammar” med torkställningar i morgon bitti.

Puss!

©Foto Fredrik Adetoft (Nexus5) 2014
©Foto Fredrik Adetoft (Nexus5) 2014

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.