Lycka är att bli sedd.

Lillsnigel tillbringade ett par tråkiga timmar i rastlöshetens mörka träsk när middagsstöket var som mest intensivt. Ingen lyssnar. Ingen bryr sig. Alla säger ”Vänta lite gumman”.

Mellansnigel tillfrågas om det kan tänkas att gå en liten rask promenad till kiosken för inhandling av bubbeldrycker av det sötare slaget till lördagsmiddagen. Han vrider på sig och knorrar lite som sig bör av en frisk tonåring när det vankas någon form av obetald, kommenderad tjänstgöring. Knorrandet blev inte mindre när lillasyster ville följa med. Men som vi alla vet så kan en tonåring lätt mutas med enkla medel.

Med lov om att handla lite extra gott till kvällen spatserar dessa två juveler iväg i novembermörkret. Den stora är lycklig för den peng som,  i hans tycke hamnade väldigt lätt i fickan. Den lilla är lycklig för att ha blivit sedd och att få gå med sin älskade storebror till kiosken.

Puss!

wpid-img_20141115_17420822.jpg.jpeg
©Foto Fredrik Adetoft (Nexus5) 2014

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.