Rumpan bar.

Det knastrar till i gruset när bilen stannar på parkeringsplatsen. Det är tidig morgon och ”gubbarna” börjar trilla in en efter en. Arbetsbyxorna luktar nytvättat. Det känns litet som en nystart efter semestern. Jag brukar ha vett på att använda ledig tid till det som den är till för. Att vara ledig. Vila. Ta det ”launa”. Det är en skön känsla att komma tillbaka efter ledighet och vara utvilad och på ”hugget”. Denna semestern har dock en renovering hemma satt käppar i hjulet för mitt ”Kronblomsstadie”. Men jag har allt slappat också.

Nåväl.

Arbetsbyxorna var det ja! Dom känns lite tajtare än dom gjorde för fyra veckor sedan. Men det klart! Dom är ju nytvättade. Efter en kopp automatkaffe så är det dags att dra igång. Jag går med raska steg in i fabriken och bort till min lilla hörna. ”-Va i helvete? Det ser ut som ett bombat horhus!!” Verktyg, spillvirke mm ligger utspritt överallt! Förbannad över situationen konstaterar jag att detta får jag lösa själv. Muttrandes böjer jag mig ner och börjar plocka i skiten. När jag sekunden senare reser mig upp så sitter byxorna i knävecket. Fastklistrade av klibbiga, svettiga ben. Kalsongerna har tydligen blivit bästis med byxorna för dom hängde med brallorna ner till knäna. Där står jag med en morgontrött ”Ade junior” hängandes i frihet där fram och en blek platt röv där bak! Faan! När blev det så här? Hela dagen går sedan åt till att dra upp byxorna. Jag har bälte men vad hjälper det? Arslet har bytt plats med magen. Det finns inget som håller kvar byxorna! Det är väl en jävla tur att jag har axlar för nu blir det hängslen och ett par brallor med röv i!

istock-000000727134xsmall

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

En kommentar till “Rumpan bar.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.