Stackars kränkta kvinna.

Kriget rasar i Gaza. Tiotals barn dödas varje dag i konflikten med Israel. Ebolaviruset sprider sig som en löpeld och det är bara en tidsfråga innan Europa får sina första dödsfall. Miljökatastrofer väntar runt hörnet med smältande isar och stigande vattennivå som följd. Hundratusentals människor kommer att påverkas.

Miljoner människor lider varje dag av olika katastrofer. Vi här i Sverige är förskonade än så länge. ”Det drabbar inte oss” tänker nog dom flesta när, eller ”OM” frågan överhuvudtaget ställs.

Världen är sjuk. Det finns så mycket att oroas, förfäras och uppröras över. Somliga prioriterar lite annorlunda. Som den där kvinnan på McDonald’s. Att bli upprörd över att personalen frågar om hon har en tjej eller kille? Är det verkligen något att bry sig om? Ett vänligt ”-Det är en kille. Vänta så ska jag fråga vad han vill ha för leksak.” istället för att flippa över och gå berserk i media.

Men jag hoppas att hon är nöjd. Hon fick ju lite uppmärksamhet. Killen fick en motorcykel och inte en älva med rosa vingar. Tyvärr. Han hade säkert gjort succé bland kompisarna med älvan.

 

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

2 reaktioner till “Stackars kränkta kvinna.”

  1. Men… Är det något att bli upprörd över? Ja, världen är allt bra ruskig just nu. Min 91-årige far sa ”Det är ju krig överallt, hur ska det sluta. Glad att jag inte lever så länge till.” Då har ändå upplevt och varit med i andra världskriget…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.