Framtid Sverige del1

Valdagen

Leffe traskar hemåt. Nöjd med sitt val. Han har länge vetat vilken röstsedel som han ska lägga i kuvertet. Valprognoserna visar att det med all säkerhet kommer att bli ”hans” parti som vinner riksdagsvalet.

-Faan va skönt! Äntligen blir det nån jävla ordning i det här förbannade landet! tänker Leffe. -Nu ska skiten ut!

På sin väg från vallokalen går han förbi den nyöppnade bilhallen. ”Beg. bilar köpes & Säljes” står det på en stor nymålad skylt ovanför entrén. Saliba, ägaren, står och byter däck på en bättre begagnad röd Saab 9 5 Aero. Han har jobbat dygnet sedan han fick bygglovet. På tre dygn har han förvandlat den gamla nedgångna butiken till en riktig bilhall. Det står flera bilar på parkeringen utanför. Lite nyare modeller som ser riktigt fräscha ut. Saliba nickar åt Leffe. -Hejsan kompis! Vi har tyvärr stängt! Kom tillbaka i morgon så kan vi kolla om vi hittar något som passar dig!

Leffe vänder bort blicken. Han svarar inte. Han tittar ner i marken. -Kompis? Han är faan inte min kompis! Jävla blatte. Hur i helvete har den jäveln råd med att öppna bilhall? mumlar Leffe. Det är förjävligt. Det är med skattebetalarnas pengar! I princip är det min bilhall!

Leffe mumlar vidare medans han går hemåt. Han slinker in på den lokala pizzerian för att ta med lite käk hem i väntan på valvakan.

-Tjena Leffe! Det gamla vanliga? Leffe nickar. Riddah är schyst. Han har haft den här pizzerian i över 20 år. Tillhör liksom inventarierna här i området. Hehe. Leffe skrattar för sig själv. Riddah har faan räddat mig massor av gånger när bakfyllehungern smyger sig på. Han sätter sig ner och väntar på maten. 10 minuter senare är han åter på väg hem med en rykande varm kartong i famnen.

Leffe bor i en hyreslägenhet. Hans mamma står för kontraktet. Han har varit arbetslös i tre år efter det att Saab gick i konkurs. Inget nytt på gång heller. Invandrarna tar ju alla jobb! Dom kommer hit och får massor av pengar och jobb! Det är för jävligt!

Klockan slår 21:00. Den första valprognosen är på väg. Tv-reportern gör ett uppehåll och lyssnar i sin öronsnäcka. Leffe tar en klunk ur burken. Han fick några öl av grannen efter att ha agerat flyttkarl.

-Medborgare! Vi har ett första resultat. Grafiken rullar upp på tvn. Leffe blir eld och lågor! JAAAA! Vi får kommer att få egen majoritet!

Två dagar senare kommer det slutgiltiga valresultatet. Det socialnationalistiska partiet ”Enad Front” har vunnit en jordskredsseger. Med 67% av rösterna så blir det just dessa som får bilda majoritetsregering.

Sverige har under en längre tid gått mot ett hårdare samhällsklimat. Inte bara politiskt. Våldet har eskalerat och tryggheten, som vi såg som självklar har sedan länge gått förlorad i vårt avlånga land. Det är likadant ute i Europa. Konflikter rasar och krigen i Mellanöstern verkar aldrig ta slut. Svälten härjar fortfarande i delar av Afrika som den ”alltid” har gjort. Det finns ingen ljusning.

Förutom att högerextremister börjar ta makten i allt fler stater! tänker Leffe.

När klockan närmar sig 02:00 går Leffe och lägger sig. Det är en ny dag i morgon. En ny tid. Ett nytt Sverige!

fortsättning följer…

 

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

En kommentar till “Framtid Sverige del1”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.