Varför?

Dagen efter.

Dagen efter valet till Europaparlamentet. Nazistiska, rasistiska och andra extrema partier skördade stora framgångar i det demokratiska Europa.

Varför?

Varför väljer en stor del av befolkningen i Europas stater dessa partier? Vem ska vi skylla på? Någon syndabock måste träda fram! Frågan är dock mycket komplicerad.

  • Är det väljarnas fel?
  • Är det dom främlingsfientliga partiernas fel?
  • Är det flyktingarnas/invandrarnas fel?
  • Är det situationen i flyktingarnas hemländer som är fel?
  • Är det dom traditionella partiernas politik som är fel?

Jag har inget svar. Men något är det som gör att främlingsfientligheten sprider sig.

Människan är en grisig art på denna jord.

Skärmavbild 2014-05-26 kl. 19.22.40
Valdistrikt 30 i Vänersborg

Vi går en kall och hård framtid till mötes.

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

4 reaktioner till “Varför?”

    1. Det finns ju inget människovärde i dessa länder som människor flyr ifrån. Hemskt att det är så många i vårt land som inte vill ge dessa människor den trygghet dom förtjänar.

  1. Ju mindre man har att leva på, desto snålare blir man. Det är ett gammalt känt faktum. Du tillhör ju dem som inte kunde hålla käften om att invandrare får mer pengar än vad jag får. På grund av min hustrus sjukdom, hamnade jag på pottan och lever på existensminimum – 3700 i månaden. En nytillkommen får 5000. Det måste sticka í mångas ögon. Tyvärr tänker de flesta kort och skäller på invandrarna, men det är ju upplägget som är fel. Vi klarar oss inte på 3700 i månaden utan måste låna pengar, hade vi haft 5000 , kanske man kunnat köpa sig ett par byxor också.
    Med det här menar jag, sänk inte pengarna de får, utan höj existensminimum till 5000 SEK.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.