Den moderna bygghandeln. #blogg100

Bygghandeln börjar bli en modern. Krav på kvalitet, service och rätt pris gör att det sker vissa förändringar. Virke säljs oftast i kapade längder. 3.6, 4,2, 4,8 och 5,4 är dom vanligaste. Det gör hanteringen lättare och minimerar kostsamt spill. Jag kan jämföra det med matbutiken. Mjölk säljs i färdiga paket. Det hade varit en ganska omständig procedur att sälja det från stora fat och tappa upp den mängd som kunden vill ha. Eller om kunden ska baka och behöver 12dl mjöl. Hen tar ett paket till kassan och säger: -Jag ska ha 12dl. ni få öppna och ta ur 3dl. Jag behöver inte mer.

Har det hänt? Nä tror inte det.

Ändå är det fritt fram för dessa diskussioner i bygghandeln. Det är tydligen svårare för konsumenten att acceptera ”den moderna bygghandeln” än att anpassa bygghandeln till att bli modern.

Bygghandeln är ett av det ställe där folk fortfarande kräver rabatter. Det spelar ingen större roll vad ordinarie pris är. Bara dom får 5-10% i rabatt så är dom nöjda. Jag tycker det är lite märkligt. Byggvaror är också något som det ska sparas in på. Att vid en badrumsrenovering för 50-70 000:- spara in kanske 1500 kronor på ett billigare och ofta sämre alternativ är också märkligt. Men att köpa fälgar på blocket för 15000 pix utan att blinka är något helt naturligt.

Bygghandeln är ingen välgörenhetsorganisation. Likt alla handlare så har även bygghandeln omkostnader. Inköp, personal, lokaler mm.

Har man inte råd att köpa en liter mjölk så kanske man har för lite inkomst. Och det är ju faktiskt inte Icas fel.

XL Bygg Mellerud

 

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

En kommentar till “Den moderna bygghandeln. #blogg100”

  1. Appropå ICA så har jag hört att alla butikschefer har fina hus och fina bilar vem betalar det? Det är ju jag som hela tiden blir sugen lurad att köpa mer chips å läsk..jag blir fetare och butikschefen kan köpa segelbåt också! All handel är lurenderjeri! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.