Lyckliga barn öppnar sig. #blogg100

Telefonen ringer! Jag sneglar på skärmen som lyser opp. Det är sonen. Faan! Jag blir alltid orolig när mina barn ringer. Tänk om det har hänt något? Motvilligt sveper jag tummen över skärmen. Jag vet att det är förbjudet men jag trotsar lagar och paragrafer. Rebell!

Mellansnigel vill bli hämtad. Visst! inga problem. Han har varit och vid rampen och åkt lite bräda med sina kompisar. Strax efter ringer Storsnigel. Han vill också bli hämtad. Gymmet. Härligt att våren sätter sprätt på ungdomarna.

Efter min lilla taxiresa så äntrar vi äntligen hemmets välkomnande väggar. Det finns sparad mat till oss. Klockan är närmare halv åtta och tröttheten kryper på. Jag sitter kvar vid köksbordet och flummar med mobilen. Jag vaknar till när telefonen ger ifrån sig ett deppigt ljud för att påkalla min uppmärksamhet. Batteriet håller på att ta slut.

Jag tar min tallrik och vandrar bort till diskbänken. -Men va i hela friden? Grabbar! Har ni diskat?!

Mellansnigel: -Japp! Jag börjar ju bli man och måste ju ta lite ansvar.

Jag står helt förstummad med händerna i diskvattnet. Va faan sa han? För ett par dagar sedan stred han som Hin håle själv för att slippa diska två glas!

Det måste vara vädret!

Gladaffe

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.