Upplysning!

Till alla er som har det otroligt korkade lilla tvångssyndromet att ni måste blinka med helljuset precis innan ni kör om. 
SLUTA MED DET!!!!!

Vi som har er klättrandes på "ryggen" vet att ni är där.
Jag lovar!
Vi har redan sett er när ni kommer ut ur kurvan på två hjul och i nästa stund tvärnitar bakom oss så erat halvljus pekar rätt ner i asfalten. 
Vi som har en som hänger på dragkrogen och beter sig som en nervös gräshoppa är väldigt uppmärksamma bakåt för att kolla vad idioten bakom ska ta sig till. 
Det sista vi behöver, utöver tankarna om att ens barn kanske får fira Jul utan pappa p.g.a. av ärkenöten bakom med för snabb bil och för liten penis är en jävla helljusblink rätt i nyllet när blicken är riktad bakåt i backspegeln!

Man blir totalt blind ett par sekunder och det är jävligt otrevligt!

Så lägg av!

#adesworld  

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

24 reaktioner till “Upplysning!”

 1. Handlar om omständigheterna. Misstänker jag att föraren framför inte har full koll kan en snabb ljustut vara bra så han faktiskt uppmärksammar att jag kommer köra om. Har själv aldrig blivit bländad av att nån ljustutat vid omkörning. Men nu vet jag inte om jag ska ta åt mig av inlägget då jag varken har liten snopp eller snabb bil.

  För övrigt står det väl t.o.m. i körkortsböckerna att ljustuta ska användas vid omkörning i mörker.

  PS. Det finns ett mörkerläge på backspegeln.

 2. Men har du inte insett det uppenbara +Fredrik Adetoft? Vägarna bara vimlar av idioter!:) Jag lovar dig att det är bara några promille som kan köra och när jag är ute så är ju den kvoten uppfyllt! Med andra ord är det statistiskt sett bara idioter ute och kör samtidigt som en själv! Tror du kan vara en av de där vettiga promilleförarna som faktiskt har lite vett:))

 3. Jag ljustutar sällan eller aldrig och har heller aldrig blivit bländad av någon bakom mig, men jag kör inte så mycket bil på kvällen och när jag gör det fäller jag ner antibländpluppen på min backspegel. En sådan hade jag redan på min gamla Opel Rekord '78… 😉 Men det är klart att man skall bli förbannad! 😉

 4. Äh +Fredrik Adetoft det fattar väl alla att det är skrivet med glimten i ögat med lite frustration i bakhuvudet! Tror ingen här skulle tro era öron om ni hörde mig köra bil. Jag blir så lättprovocerad och skäller till höger och vänster. Gör inget däremot utan är snäll som en myra:)

  Påminner om Långben som blir som förbytt när han kör bil!:)

 5. 1. Avbländning finns bara på innerspegeln.
  2. Det är jävligt irriterande att möta sådana idioter.
  3. Ni som kör om på en 2-1 sträcka. Om någon mer har för avsikt att köra om, så gasa för i helvete på då. Inte ligga och såsa om i samma hastighet som den du kör om. Och när du kört om, lägg dig direkt i den hastighet du har för avsikt att hålla.
  4. Håll samma hastighet efter att tvåsträckan tar slut. Sakta inte in 20km/h så fort det blir en fil.

  Et.c.

  Om jag låter lite irriterad så är det för att jag kör 5 mil varje dag i mörkret på 2-1 sträckor fyllda med jävla bönder.

  Skönt att skriva av sig lite 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.