Ja vad ska jag välja?

Ja vad ska jag välja?

Dessa val!
Som en åsna mellan två höstackar hoppar jag fram och tillbaka. iPhone 5s eller Nexus 5. Har kollat på en oberoende video på tuben som ställde dessa två mobiler mot varandra. Kameran i 5s verkar vara riktigt bra!N5 har legat m…

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

36 reaktioner till “Ja vad ska jag välja?”

 1. Om du väljer att byta från iphone så är Nexus 5 helt rätt.
  Visst, den har inte samma fräcka funktioner som en Samsung S4 eller HTC One, men du får ett cleant OS utan lagg eller säkerhetsbrister. (Looking at you TouchWiz)
  Du får snabba uppdateringar men framförallt får du Android och inget annat.
  Top of the line CPU och är det inte 3gb RAM i N5?
  Googles ekosystem är väl implementerat. Perfekt.
  Sen har vi det gamla vanliga tjötet om customization osv.
  Med en Nexus kan du mickla hur mycket som helst, både med och utan root som i stort sett är helt riskfritt på en Nexus. (Nåväl)

  Hmm 5s kan jag inte uttala mig om, det får någon annan stå för.

  Frågor på det?

 2. Jag vet att jag befinner mig i Googleland här på G+.
  Men jag bryr mig inte så mycket om att modda utseendet eller intstallera någon annan dist eller vad det heter. Den enhet jag väljer ska var "klar" och fylla mina behov när det gäller användarvänlighet.
  Jag är helt googlifierad och använder många tjänster. Jag har idag en 4s men är väldigt nyfiken på en "ren" androidlur. Inte massor av bloatware.

 3. Då är det Nexus du ska ha. Själv är jag mitt i mellan då jag gått från iPhone till Android och valde Samsung i mobilen och Nexus i plattan. Tochwich i mobilen hjälper faktiskt till i vardagen men älskar Vanila i plattan ..

 4. Det är dom små sakerna som gör det, svårt att förklara.
  Men en klar fördel är delningsalternativen. Säg att du gluttar i dina foton och kommer på att: shit den här måste jag skicka till morsan. Tryck bara på delningsknappen och välj valfri tjänst.
  Det kanske går att göra med ios7, men det gick inte i sambons 4s för inte så länge sedan.
  Eller, dedikerad bakåtknapp 🙂
  Osv..

 5. Bloatware? Vad är det? 😉
  Förutom reklamen som finns i gratisappar. Men det är enkelt löst genom att köpa betalversionen.
  Och du som kommer från ios är van med att köpa appar.

 6. +Andreas Trygg
  Är inte bloatware typ htc sense? Hehe vilken noob jag är!

  Att dela direkt från albumet fungerar ju fint i iOS7. Fast inte till G+ iofs.

  Har nu haft min 4s i snart två år och aldrig betalat för en app. Och skärmen är ospräckt! 😉

 7. Jo det skulle man kunna kalla det. Även om Sense förmodligen är ett av de bättre tillverkargränssnitten, mer avskalat nu för tiden, och med funktioner som man kanske tom använder ibland.
  I Sverige är vi nog ganska förskonade från operatörsbloat iaf. Till skillnad från i USA där operatörerna älskar att utmärka sig med diverse skit-apps.
  Men ja, enligt mig då är Sense och TW bloat!

 8. Som jag ser det när det gäller androidlurar så skulle jag välja mellan en Nexus eller Sony. Personligen har jag alltid haft svårt för iPhone på grund av den inlåsning som är.

  iPhone är en i grunden stabil telefon men väldigt svåranpassad, visst det mesta flyter bra på den men mycket kostar. Det finns (i Sverige) mest prylar och tillbehör till dem.

  Android är mer möjligheternas platform den är justerbara på de flesta sätt om man bara vet hur och vet man inte hur finns det oändligt antal att fråga.

 9. Jag såg att tre hade riktigt bra kampanj nu med där man kunde välja mellan N5 och HTC One bl.a. så jag är i valet och kvalet med!
  Jag älskar den "rena" androidkänslan på min N7'a däremot så lutar mot en sådan!

 10. Frågan du får ställa dig är "är det ok att pynta 6000:- för en sak som sedan ett företag i USA bestämmer över". Köp en Nexus, om inte annat så för att verka för demokrati. Dessutom är det en fantastisk telefon :-). Kitkat fungerar i Sverige också ;-).

 11. Skäl att välja iphone:
  – Har gott om pengar
  – Vill inte hålla på med en massa anpassningar, utan trivs med att någon annan har bestämt hur det ska fungera
  – Tycker om små telefoner.

 12. Om du byter från iPhone till Android skall du inte göra om samma misstag jag gjorde: Gå  över till de med mest bloatware, och det är Samsung och LG. Även fast jag älskar min LG G2, så är det inget för en nybörjare att använda. Du skall välja en tillverkare med ett ren UI, som Sony, eller en Nexus. Sony Xperia Z1 är den bästa telefon jag någonsin köpt (alla mina iPhones inkluderade), och den har ett mycket ren UI och inget crapware installerat.
  Tänk på om du köper en Nexus så får du inte någon optimerad mjukvara för t ex. kamera. Du får default android på allt. Det är en av skillnaderna med att köpa en telefon från en annan tillverkare som Sony, LG, Samsung eller HTC. De har en optimerad mjukvara för kameran. Som ett exempel.

  Personligen skulle jag alla dar i veckan hellre välja LG G2 över Nexus 5, men som sagt det är inget för en nybörjare att försöka bli av med allt bloatware.

  Kolla gärna in Sony Xperia Z1, det är en mycket fin telefon som jag vet att iPhone användare skulle älska eftersom den har samma eller bättre byggkvalitet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.