Bidrag till invandrare!

Det cirkulerar nu ett inlägg på Facebook om att invandrare får mer bidrag än svenskar. Om författaren höll sig till sanningen och fakta från verkligheten så hade aldrig inlägget blivit skrivet.
Att sedan folk går på det och skriker rätt ut bevisar ju bara hur dumma och trångsynta folk är.
Har man inget vettigt att säga så är det väl bättre att hålla käften!

Hittade en text på Regeringens hemsida som beskriver det hela.

För många nyanlända invandrare gäller att de ska ha jobb eller annan egen försörjning för att kunna få uppehållstillstånd eller uppehållsrätt i Sverige. Flyktingar och deras anhöriga som inte har jobb kan dock få statlig etableringsersättning under de två första åren i Sverige. Ersättningen ligger på ungefär samma nivå som försörjningsstödet till vilken familj som helst i motsvarande ekonomiska situation. För att få full ersättning krävs deltagande i svenskundervisning, arbetsförberedande insatser och samhällsorientering på heltid.

På nätet cirkulerar påståenden som räknar upp olika förmåner som en nyanländ arbetslös mamma med tre barn kan få. Beräkningen baseras på ett specifikt exempel som har konstruerats enkom för att maximera påstådda bidrag på ett sätt som inte är möjligt i praktiken. Man kan till exempel inte ha föräldrapenning för samma tid som man har etableringsersättning.

Så! Hoppas det har gått upp ett ljus för vissa!

God natt!

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

3 reaktioner till “Bidrag till invandrare!”

  1. Va? Om man nu inte råkar ha den där slasksidan då utan är på den mycket mer sanningsenliga Google+ istället. Hur ska man då veta att du inte bara tror att det är så?
    Alltså, nästa gång om det händer igen, lägg gärna upp det du svarar på 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.