Tv-licens? Ja tack!

Om det hänger på TV-licensen för att SVT ska kunna köpa sändningsrättigheter till stora och intressanta sport och idrottshändelser så betalar jag gärna det och lite till.
Allt för att slippa denna jävla reklam som förstör sändningen. Att missa dom kanske mest spännande händelserna pga reklam är väldigt irriterande.

#adesworld  

Post imported by Google+Blog for WordPress.

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

30 reaktioner till “Tv-licens? Ja tack!”

 1. Äh, ni verkar ha missat något. Alla med dator, mobil eller surfplatta måste betala tv licens enligt lag. Har ni inte börjat så är det dags. Nu tittar inte jag på tv överhuvudtaget utan nyttjar enbart platta eller lap, sedan är jag totalt ointresserad av sport.
  Så ni som vill se sport kan ju abonnera på någon sportkanal, så kanske de kan sänka licensen för oss andra. Okej?

 2. +fd svensson  SVT har de bästa kommentatorerna.
  Jag hade gärna sett att all sport gick i särskillda kanaler oxå. Då hade jag sluppit saker som jag inte är intresserad av 😉
  Och som svar på din sista uppmaning. Jag har inte råd med att betala för alla reklamfria kanaler. Jag måste se till det övriga utbudet som varje leverantör har, och sedan vara nöjd med det som visas…

 3. När debatten om TV-linces var som störst och jag påpekade 38 miljoner gånger att detta kommer påverka sporten så reagerade ingen men nu så kommer allt fram…
  Vänta bara tills vinter-os som kommer gå på Viasat kanalerna. Enligt IOC så ska 20% gå på de fria kanalerna och det väljer alltså Viasat vilka grenar det är och i dagsläge är det bara TV6 som är en fri Viasat kanal.

  TV4 lyckades redan i vintras när de sände skidskytte, svensken sköt klart -> reklam direkt -> helt ny ledare.

 4. +Mattias Alnerby Om inte jag fått fel Info så förlorar de på löpande band, tyvärr. Man har inte tillgång till alla program de sänder men ska betala fullpris ändå.

  Ade om jag nu måste vara med att betala för dobido och skavlan så har jag med mitt existensminimum inte råd med mer. Hade förvisso inte filmkanaler när jag hade råd heller, jag är intresserad av dokumentärer.

  Enklast hade väl varit att svt visade " godbitarna " i repris och hade en film och en sportkanal som kostade en femma extra. Vi dokumentär nördar är ju inte så många. Alla vill se sport och film :-*

 5. Ni sportdårar skulle inte ha råd att betala svt vad som krävs i licens för att slå viasat i huggsexan om sändningsrättigheterna.

  Det kallas reklamsponsring och fyller upp glappet mellan vad du betalar för att se och vad det kostar att få ensamrätt att sända.

 6. Reklamen är alltid tacksam att slippa. Även i vanliga filmer och program.

  Vad jag inte förstår är varför filmbolagen och distributörerna slåss med reklam och boxar med snabbspolning. Skippa boxarna, ge oss reklam – men i större block och inte var tredje minut.
  Vi måste ju ändå gå på toa någon gång under kvällen 😉

 7. Om vi ska ha public service föreslår jag en kraftig bantning av Public Service. Tänk nyheter (som kan innehålla nyheter om sport), folkbildning (typ utbildningsradion) och motsvarande. Gör därefter en kraftig sänkning av tv-avgiften (gör den till en skatt förresten) och sedan blir det pengar över till att köpa sportkanaler för den som vill det och jag kan köra Netflix för serier eller vad jag nu vill göra för pengarna som blir över.

  För mig har sport väldigt lite med Public Service att göra. Men det är jag det.

 8. Nu är sport väldigt stort i Sverige, därför av allmänintresse. Svt måste visa det som är av allmänintresse. Däremot måste de inte visa allt i direktsändning, tar de bort det minskar kostnaderna rejält.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.