Hormonkriget

Då var det dags!
Tredagarskriget är i full gång.
Lagom till detta slaget så har min sambo som är beväpnad med det tunga PMS-artilleriet fått en allierad.
En tonåring, fullpumpad med pubertetshormoner.

Vapenvila råder.

Middagen äts under tystnad. Minsta rörelse kan utlösa en hemsk batalj. Minsta ordval som inte faller i smaken kan få tonåringen att explodera i en kavalkad av förklaringar varför just han ska slippa disken.

Sambon förklarar att det är jättejobbigt att gå runt och känna sig som en stridsvagnsmina, redo att slå till mot allt och alla.
Tonåringen svarar som vanligt på frågan om varför han är på ett jävla humör. Nä….han svarar som han gör på alla frågor! Vet inte.

Jag förstår alla kvinnor som lider av PMS. Jag fattar att det är jobbigt. Ena stunden arg som ett bi. För att i nästa sekund gråta som ett barn. Känslorna åker berg och dalbana. Och naturligtvis kommer den där standardkommentaren: -ni karlar slipper sån här skit!

Men då ska jag tala om en sak för er!! Skräck!! Den där jävla skräcken. Rädslan och ångesten. Som en schackspelare måste vi män tänka flera steg framåt hela tiden. Får inte göra nåt fel nu. Inte säga fel saker. Jag får inte göra något som utlöser minan!
Allt detta medans ni kvinnor går fram som torpeder i skydd av era hormoner!

Det borde finnas fridagar på hotell för oss män. Så vi kan få lite lugn och ro dom där hemska dagarna i månaden.

Nä nu ska jag tassa i väg. Kanske går ut i garaget och skruvar isär bilen. Det tar väl ett par dagar!

20130121-184321.jpg

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

11 reaktioner till “Hormonkriget”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.