Professor Kalkyl talar ut!

Av ren nyfikenhet så har jag genomfört en liten undersökning av mitt deltagande i sociala forum.

Jag är aktiv i tre stora sociala medier på nätet. Google+, Facebook och Twitter. Engagemanget i dom tre har gått i perioder. Hösten 2011 och hela 2012 lades nästan allt krut på G+. På bekostnad av närvaro på Facebook. Twitter började jag köra med under hösten 2012.

Jag bloggar oxå. Ett kul sätt att skriva av sig. Lätt att dela inlägg till olika forum från mobilen gör att det har blivit mycket blogg det senaste.

Nu till min lilla research!

Jag har gått och våndats för att jag tycker det räcker med ett forum. Men vilket? Jag var helt övertygad om att Google+ var det bästa för att få respons på inlägg mm. Men ack så fel jag hade.

Under en period i slutet på 2012 så hårdkörde jag med bloggen och länkade till mina tre sociala forum. Resultatet ser ni här på bilden nedanför.

Bild

Som ni ser så ligger Google+ hästlängder efter Facebook. Mina gamla vänner från förr håller ställningarna. Jättekul! Även Mina nyfunna vänner på Twitter är oxå nyfikna och klickar på länken till min blogg som passer i flödet. Men på Google+! Där klickas det faan inte i onödan. Med tanke på att jag har flest följare på Google+ och minst på Facebook så måste jag nog säga att det är konstigt. Varför?

Som den vetenskapsman jag är så har jag en teori. I mitt flöde på Facebook är det ganska dött. Men dom finns där! Som gäddan i vassen. Tysta i flödet men aktiva läsare.

Twitter är det ett väldans drag! Aldrig en lugn stund! Tar ett tag att komma in i flödet.

Google+! Mitt favvoställe! Vad hände?? Varför klickas det inte på länkar i flödet? Det har blivit lite Apple över det. Vägra allt annat som inte tillhör Google+. Eller?

Jag har iallafall fått en hint om hur jag ska fortsätta med mitt sociala nätliv. Att mitt hem blir där jag hänger min hatt!

Tack för mig!

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

6 reaktioner till “Professor Kalkyl talar ut!”

  1. statistik att lita på..jag får bannor av min far om jag om jag inte skriver på FB och jag vet många andra som gillar att jag uppdaterar vad jag gör just på FB. Det är bara vi ett få tal nördar som orkar posta över allt och blogga. Det enda säkra att veta hur många som läser är väl på wordpress..typ? Håller helt med att det där om apple..fanatismen..fanboys..suck..suckar att jag varit lika googlisk jag med tydligen..

    1. Visst känns det ganska skönt att ha blivit medveten iallafall? Nu kan jag liksom släppa G+ och ägna mig åt bloggen som jag faktiskt tycker är roligast! Twittra kommer jag oxå att fortsätta med men inte på någon hysterisk nivå.

    1. Mikael. Trodde faktiskt i min enfald att folket var mer öppna. Kanske var dom det i början. Nu är det mer som ett slutet sällskap som vägrar lyssna på något som kommer utifrån.
      Och förresten! Tack för dina kommentarer i mitt inlägg på G+.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.