Lyckliga barn!

Under större delen av sommaren har sniglarna (mina barn) bott hemma hos sin mamma. Vi hade sammanlagt tre veckor tillsammans. Det blev inte mycket gjort. Moder natur fick ett hjärnsläpp och vattnade fel ände av världen.
Så pga av den sinnesförvirringen blev det mest spontana dagsutflykter till diverse resmål.
Måste ändå säga att vi är nöjda med semestern.
Nu har verkligheten kommit ikapp och sniglarnas lov börjar ebba ut.
Lillsnigel har börjat på dagis igen och är snart inne i rutinerna.
Tycker mig se att hon trivs med detta. Trots att hon gör mig sällskap tidigt i ottan och tömmer hela sin energireserv tillsammans med dom andra ”småligisterna” på dagis under dagen, så ser hon lycklig ut i ögonen. Det gjorde hon naturligtvis under sommaren oxå men det finns något mer nu.
Tror rutiner är viktigt för barn. Hon vet vad som gäller. Visst gnälls det ibland men hon ger upp ganska snart. Skönt att vi började tidigt med att låta hon få som hon vill, på våra villkor.
Dom två större sniglarna är väl inte riktigt lika nöjda med tillvaron. Den ena börjar femman, den andre åttan. Dom har varit som ”torra skinn” hela sommaren. Kompisar, stan, stranden mm.
Nu börjar skolan och det vet ni ju vad vi tyckte om det! 😉
Men jag tror att mina barn har det bra. Nöjda med tillvaron.
Tycker mig se det i deras ögon.
Lyckliga barn!

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.