Gräsmattefetish!

Den sista snön drar sig tillbaka till det mörkaste hörnet på tomten. Letar efter ett ställe i skuggan där solens strålar inte kan komma åt.
Våren är kommen. Snödropparna blommar och sticker hål i det sista, smutsiga täcket av snö som ligger kvar i rosenrabatten.
Gräsmattan förvandlas från grådaskig, mossbeklädd till härligt grön och frodig.

Äntligen! Äntligen får jag gå ut till förrådet och hämta gräsklipparen. Men som vanligt kan jag inte bestämma mig. Jag har ju tre att välja mellan. I fjol hade jag fyra men då sa sambon stopp.
Jag älskar gräsklippare. Så det var med sorg i hjärtat som den elektriska med uppsamlare fick sin sista vila på tippen.
I mitt gräsklipparstall finns nu inför denna säsong en Stiga 5,5hp mulcherklipp, en eldriven svävare från Flymo och en gammal handjagare från Gardena.
Nu är det ju så att min tomt begränsar mitt intresse lite grann. Har ju bara ca 80 kvadrat gräsmatta. Ofta blir det Stigan som får ta ”oskulden” på vårmattan. Men efter några klippningar så byter jag till handjagaren. Resultatet blir faktiskt snuskigt bra. Den är ju av typ cylinderklippare, som klipper istället för att slå av gräset.

Jag kommer nog alltid att fascineras av gräsklippare. Drömmen är att ha en robotklippare. Då ska jag bygga ett litet hus till den som laddstationen ska vara i.
Vi får se vad som händer i framtiden.

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.