Den tröttsamma debatten om vargen!

Debatten om vargens vara eller inte vara baseras på helt fel grunder. Det där med att den river tamboskap och tar hundar är varghatarnas största argument. Argument som är helt tagna ut luften. Visst händer det men det är inget större problem.
Anledningen till att det finns en debatt är att vargen konkurrerar med jägarna om älg, vildsvin och annat vilt. Jägarna vill helt enkelt ha dom för sig själva.
Det sker ca 30 000 viltolyckor om året. Runt 10 st omkommer vid kollision med älg.
Det kostar skattebetalarna avsevärt mycket mer pengar och mycket mer lidande för anhöriga än om några jakthundar stryker med, eller några får blir rivna.

I Spanien finns ca 2500 vargar, i Grekland ca 2000. Jag hör aldrig att dom har problem med varg. Vet inte säkert men tror att Grekland har mer fårhållning än Sverige.
Självklart finns det plats för en jävla massa varg här i sverige. Allt annat är nonsens.

Vargen är en politisk fråga som startats i vargtäta politiska distrikt där lokala politiker i maktposition själva är jägare och naturligtvis vill ha en trofe’ och ensamrätt på jakten.


Delar här en liten snutt från Polen. Kolla in vilka fantastiska djur vargen är!
Nyfikna vargar!

Författare: Fredrik Adetoft

Morgonpigg trebarnsfar som bor i Vänersborg med barn och sambo. Ateist med ett fantastiskt glatt humör. Hatar verkligen turbaserade sällskapsspel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.